Afrosvenskars livsvillkor i Sverige idag – Film och samtal

Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa och Antirasistiska filmdagar bjuder in till film och samtal om afrosvenskars livsvillkor i Sverige idag. Evenemanget sker i anslutning till minnesdagen för Sveriges avskaffande av slaveriet.
8 oktober
15:30-17:15
Gratis inträde. Först till kvarn!

KORTFILMSPAKET
Vi har samlat några verk av afrosvenska filmskapare som skildrar afrosvenskars liv i dag.

BREV TILL SVERIGE, av Salad Hilowle (2017)
Modern flyttar tillbaka till sitt hemland Somalia, men saknar det Sverige hon minns. Dottern som bor kvar i Gävle har en annan bild av Sverige. Med brev och minnesbilder möts modern och dottern.

WARYAA av Salad Hilowle (2018)
Den svensk-somaliska mannens verklighet blir film. I en slags magisk dokurealism utmanas de fördomar många somalier tvingas möta. I Waryaa träffar vi istället den närvarande pappan och pojken som drömmer om havet.

EN MAMMAS KROPP av Jonelle Twum (2020)
Ernestina och Cat, två städare med migrantbakgrunder har jobbat på samma hotell i nästan 4 år. Med tiden har de utvecklat en nära relation och hittat fungerande arbetsrutiner och strategier för att möta kraven från den neoliberala arbetsmarknaden.

PROPOSITION, av Ahmed Abdullahi (2014)
När en man och en kvinna vaknar upp en morgon i ett framtida Sverige har en ny lag just trätt i kraft. En stramt berättad och ödesmättad gestaltning av en framtid som tyvärr inte känns fullt så osannolik som det vore önskvärt.

FINNS VI, av Filson Ali (2021)
Om livet för två unga killar i orten. De samtalar om hur media målar upp dem som kriminella och inte ser de som människor. Men de pratar också om hopp för framtiden.
EFTER FILMEN kommer representanter från Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa att samtala om afrosvenskars livsvillkor i Sverige idag.

************************************
Arr: Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, Antirasistiska filmdagar, i samarbete med Folkets bio Malmö och ABF Malmö.
Med stöd av Projektstöd Öppna Malmö, Malmö stad. 

Visa mindre

Evenemanget är avslutat.

Datum

okt 08 2022
Expired!

Tid

3:30 pm - 7:15 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Arrangör

Antirasistiska filmdagar

Lämna en kommentar

Till toppen