ANTIRASISTISKT MONUMENT – TRAYVON MARTIN: CELEBRATION OF LIFE

17 november
18:00-20:00
Fri entré!
Först till kvarn!
2022 är det 10 år sedan 17 åriga Trayvon Martin blev mördad på väg hem till sin far efter att ha handlat godis på en närbutik. Hans mamma Sybrina Fulton har ägnat sitt liv åt att få upprättelse och kämpa för social rättvisa. En av många mödrar som kämpar för upprättelse och erkännande efter att deras söner blivit offer för rasistiskt våld i USA.
Antirasistiskt monument bjuder in till ett möte med Sybrina Fulton och andra mödrar, vilka deltar på länk. På plats finns Jerry Bagley, producent till filmen From Pain to Power: A revolt special, som vi visar före samtalet.
Kvällens värd är Manal Masri, filmregissör och en av initiativtagarna till Antirasistisk monument.
Samtalet kommer att ledas av Rafaela Stålbalk Klose, journalist.
FROM PAIN TO POWER: A REVOLT SPECIAL, är en film om de familjer som har förlorat barn och andra närstående till följd av vapenvåld och polisbrutalitet i Amerika, särskilt de mammor som lämnas kvar för att finna rättvisa i ett system som ofta är korrupt. Filmen belyser kampen för social rättvisa, från ”March on Washington” 1963 till 2000-talets uppror som sprider sig på gatorna i Kentucky, Atlanta och flera andra platser. Filmen innehåller förtroliga intervjuer med några av de aktivisterna i spetsen för kampen för social rättvisa, inklusive Tips ”T.I.” Harris, Tamika Mallory, Mysonne, Ben Crump, Drumma Boy, Shabazz the OG, Dr. Frank Smith, Ms. Opal Lee, Linda Sarsour, Bridgett Floyd, Lonita Baker, Angela Williams och Mothers of the Movement; Kadiatou Diallo, Thelma Pannell- Dantzler, Sybrina Fulton, Wanda Johnson, Maria Hamilton, Gwenn Carr och Tamika Palmer.
Trailer: https://youtu.be/HszdD0f3Vt4
Efter filmvisningen och samtalet kommer initiativtagarna till antirasistiskt monument i Malmö (Manal Masri, Nicolas Lunabba, Daniel Diaz, Showan Shattak och Robert Nilsson Mohammadi) ta emot reaktioner och erfarenheter av rasistiskt våld i Malmö.
Vi bjuder på fika!
Eventet kommer även att sändas ”live” på Apple, iHeart Radio, Spotify and FUBU Radio på Hip-Hop Rewind Show.
—————————————-
Filmvisningen och samtalet är ett samarrangemang av Antirasistiskt monument, Antirasistiska filmdagar och Malmö stad.
I samarbete med Folkets bio Malmö, Helamalmö och ABF Malmö.

Evenemanget är avslutat.

Datum

nov 17 2022
Expired!

Tid

6:00 pm - 8:00 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen