Brev till en seriemördare – Film och samtal på Antirasistiska dagarna

Antirasistiska filmdagar i samarbete med Antirasistisk monument visar dokumentären Brev till seriemördare, med inledning och efterföljande samtal på Antirasistiska dagarna.
Datum: 10 november
Tid: 16:00-18:00
Plats: Arena 305
BREV TILL EN SERIEMÖRDARE
Regi: Manal Masri | Sverige, 2017 | Dokumentär |60 minuter |
Handling:
På väg till fotbollsträningen blir 16-årige Kamal skjuten med fem skott. Polis och tidningar börjar snabbt spekulera om gängrelaterat våld och hämnduppgörelser. Även inom Kamals familj undrar man. Vad hade han gjort för att någon ska vilja skjuta honom? Vilka fiender hade han? Åren går utan några svar. Oron och sprickorna inom familjen växer sig större. Men så en dag ringer polisen och säger att de har gripit en misstänkt – Peter Mangs, som snabbt får epitetet ”den nye Lasermannen”. Manal Masri, Kamals syster, bestämmer sig för att ta reda på vad som verkligen hände den där novemberkvällen, hon vill veta vem som utförde dådet och förstå varför. Är det verkligen den misstänkte? För att få ett slutgiltigt svar på sina frågor skriver hon ett brev till honom.
Samtal efter filmen
EFTER FILMEN följer ett samtal med Kamal Masri kring mordförsöket, den efterföljande rättegången och domen mot Peter Mangs, samt om Föreningen Antirasistisk monuments kamp för ett minnesmärke samt monument mot rasism.
Fil och samtalet är en del av ANTIRASISTISKA DAGARNA, Läs mer HÄR!
———————————————————-
Arrangörer: Antirasistiska filmdagar, Antirasistisk monument och Antirasistiska dagarna

Evenemanget är avslutat.

Datum

nov 10 2022
Expired!

Tid

4:00 pm - 6:00 pm

Platser

Arena 305
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen