Digitala föreläsningar om rasism

Under 2022 kommer ARF att tillgängliggöra digitala föreläsningar om rasism för skolklasser. Föreläsningarna rekommenderas från åk 9, för gymnasiet.

Vid intresse, kontakta oss på malmo@arfarf.se

——————————————————-

Föreläsning: Vad är rasism? Rasismer, med och utan rasister, av Anders Neergaard,
forskare vid Avdelningen och institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle (REMESO).
Föreläsningen går igenom olika definitioner av rasism och förklarar dess innebörd i praktiken.

Kan beställas från: malmo@arfarf.se

—————————————————–

Föreläsning om nationella minoriteter med Sanna Jälevik, utvecklingssekreterare på stadskontoret, Malmö stad, och samordnare för arbetet med finskt förvaltningsområde. Vilka är de nationella minoriteter och varför? Vad innebär det i praktiken att tillhöra en nationell minoritet?
Föreläsningen är tänkt att användas i samband med kortfilmserien GLÖD, med kortfilmer gjorde av filmskapare med någon nationell minoritets bakgrund. GLÖD-filmerna hittar ni på UR play.

Kan beställas från: malmo@arfarf.se

————————————————-

Föreläsning om den nationella minoriteter romer med representanter för Romskt Informations- och Kunskapscenter – RIKC, med tillhörande studiematerial om den nationella minoriteten romer.

Se gärna studiematerialet först. Där finner ni även länk till kortfilmen Klassens Z, samt förslag på upplägg för studier om den nationella minoriteten romer.

 

Klicka på bilderna!

————————————————-

Föreläsning om den nationella minoriteter romer med Rebecca Stucker, samordnare för Malmö stads arbete mot antisemitism i skolor.

Kan beställas från: malmo@arfarf.se

Evenemanget är avslutat.

Datum

jan 18 2022 - dec 01 2022
Expired!
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen