ELDPROVET – ARF 30 år

ELDPROVET
Regi: Yvan Attal | Frankrike 2017 | Spelfilm |94 min | Franskt tal | Svensk text

Neïla Salah är en ung fransyska med arabiskt ursprung som trots en fattig uppväxt lyckats ta sig in på universitetets juridiska utbildning, där hon bland annat undervisas av den välkände Pierre Mazard. Mazard är en briljant föreläsare, men också en provokatör som har svårt att hålla inne med sina både sexistiska och rasistiska åsikter. Efter att ha gjort bort sig å det grövsta under en föreläsning, med Neïla som verbalt offer, blir Pierre rejält tillrättavisad av skolledningen. Motvilligt går han med på att bli Neïlas mentor inför universitetens prestigefulla tävling i retorik.

Trailer: https://youtu.be/8vZ6IjynTdc

Recensioner: https://ng.se/recensioner/film/eldprovet

Samtal efter filmen
Sara Nilsson Mohammadi
bjuder in till dialog kring vilka uttryck för rasism, samt vilka strategier för att hantera rasism som framträder i filmen. Vilka konsekvenser har dessa uttryck för rasism? Vilken effekt kan de strategier som används få?

Sara är legitimerad psykolog och specialist inom pedagogisk psykologi. Hon är doktorand vid Malmö universitet och arbetar i ett projekt tillsammans med lärare som genom aktionsforskning vill bli bättre på att förstå och motverka rasism i skolan.

Tema: rasism, klassresa

DATUM: tors 16 nov
TID: 8:45-11:00
PLATS: Panora
MÅLGRUPP: gymnasiet, folkhögskola, högskola, mm. (även utanför Malmö):
BOKNING: http://simplesignup.se/event/207971-eldprovet-arf-30-aar

————————————————–

I samarbete med FBM/Panora

Evenemanget är avslutat.

Datum

nov 16 2023
Expired!

Tid

8:45 am - 11:00 am

Platser

Biograf Panora
Kategori

Arrangör

Antirasistiska filmdagar

Lämna en kommentar

Till toppen