Fokus: islamofobi

Film och samtal med fokus på islamofobi och demonisering av muslimer i USA och i Sverige. Vi visar filmen Islamophobia Inc med efterföljande panelsamtal.

Film & samtalet arrangeras i samband med “Europeiska dagen mot islamofobi” – 21 september, som utropats av det europeiska nätverket mot rasism, ENAR. Läs mer om ENAR:

Information om filmen:
Vi visar ISLAMOPHOBIA INC som är en dokumentär som granskar de organisationer som växt fram i USA som porträtterar islam och muslimer som ett hot. Ett nätverk som kommit att kallas “islamofobi-industrin” har under Trump-åren tredubblades i antal organisationer.
Dokumentären skildrar de taktiker som dessa grupperingar använder sig av för att sprida skräck för och hat mot islam. Bland andra, hur sociala medier manipuleras för att skapa en falsk bild av att muslimer vill ta över USA. Anti-muslimska inlägg överflödera social media med inköpta följare, falska konton och “botar”. Ett av målen är att hindra muslimska röster tar plats i den politiska arenan. OBS! Filmen är på engelska och otextad!

Efter filmvisningen följer ett panelsamtal med inbjudna gäster.

Eventet är gratis för allmänheten.
Datum: 21 september
Startid: 18:00
Plats: Biograf Panora

————————————————-

Arrangör: Antirasistiska filmdagar, i samarbete med Folkets bio Malmö/Panora.
Med stöd av Projektstöd Öppna Malmö, Malmö stad.

 

Evenemanget är avslutat.

Datum

sep 21 2022
Expired!

Tid

6:00 pm - 8:00 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Arrangör

Antirasistiska filmdagar

Lämna en kommentar

Till toppen