FN DAGEN MOT ISLAMOFOBI

THIS IS OUR LAND

Originaltitel: Chez Nous | Regi: Lucas Belvaux | Frankrike 2017 | Spelfilm | 110 min | Franskt tal. OBS! engelsk textning

Pauline är sjuksköterska och arbetar med hembesök hos åldringar och sjuka i en mindre ort i landsbygden i Frankrike. Hon är ensamstående mamma och vårdar även sin far, en gammal metallarbetare. Hon är generös och dedikerad och är mycket uppskattad av sina patienter. Hennes popularitet kommer snart att utnyttjas av ett nationalistiskt parti som övertalar henne till att bli deras kandidat i kommande kommunalval. 

Efter filmen följer ett samtal med Pål Brunnström från MAU, om hur högernationalistiska partier växt sig starka runt om i Europa samt om hur dessa partier agiterar mot islam och utser muslimer till syndabockar för Europas problem.  

Pål Brunnström är historiker, forskare och lärare vid Institutet för studier i Malmös historia (IMH), Malmö universitet och även kopplad till Institute for Urban Research.

———————————————————————————–

Film och samtalet sker i anslutning till FN:s internationella dag mot islamofobi som utropades av FN:s Generalförsamling i mars 2022. Läs mer om dagen: https://www.un.org/en/observances/anti-islamophobia-day

ARF i samarbete med Panora/Folkets bio Malmö. 

Evenemanget är avslutat.

Datum

mar 10 2023
Expired!

Tid

9:00 am - 11:30 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Arrangör

Antirasistiska filmdagar

Lämna en kommentar

Till toppen