Förintelsens minnesdag – allmänhet

På Förintelsens minnesdag den 27 januari förhandsvisar vi The Zone of Interest med Christian Friedel och Sandra Hüller i huvudrollerna. Filmen vann Grand Prix och FIPRESCI i Cannes och är shortlistad till en Oscar för bästa internationella film. Filmvisningen inleds av Taliah Pollack, författare och filmvetare.

Mer info och Biljetter: https://panora.se/filmer/the-zone-of-interest/

Rudolf Höss, kommendant för Auschwitz, och hans fru Hedwig strävar efter att bygga ett drömliv för sin familj i ett hus och trädgård beläget intill lägret.
Filmen är skriven och regisserad av Jonathan Glazer och är löst baserad på Martin Amis bok med samma namn.
Taliah Pollack, författare och filmvetare, kommer att inleda filmvisningen. Hon är barnbarn till en av de som lyckades undkomma Förintelsen. Hennes farfar flydde nazityskland efter Kristallnatten 1938 och kunde så småningom ta sig till Sverige.
Taliah Pollack har en magister i litterär gestaltning samt en magister i filmvetenskap. Hon är verksam som författare, skribent och föreläsare. Hennes senaste är bok är barnboken Äggskal (svenska/ jiddisch) och hon arbetar nu på ett manus om en ung svenskjudisk kvinna som ger sig ut på en resa i Europa för att söka efter sina rötter.
___
Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Antirasistiska Filmdagar, ABF Malmö

Visa mindre

Evenemanget är avslutat.

Datum

jan 27 2024
Expired!

Tid

6:00 pm - 8:00 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen