INTERNATIONELLA KVINNODAGEN: MISBEHAVIOUR

Regi: Philippa Lowthorpe | Storbritannien 2020 |106 min | Engelskt tal | Svensk text.

Verklighetsbaserad, brittisk feelgood om veckorna som ledde upp till feministprotesten som skapade kaos på Miss World-tävlingen i London 1970.

Den ambitiösa medelklasstjejen Sally har motvilligt tvingats inse att attityden hos män i hennes omgivning ständigt sätter käppar i hjulet för karriären. När hon lär känna den rebelliska Jo upptäcker hon att det finns mängder av tjejer som är redo att sätta hårt mot hårt för att stoppa den föråldrade kvinnosyn som råder. Tillsammans med sina medsystrar tänker de genomföra en högljudd protest mitt under Miss World-uttagningen som direktsänds till över 100 miljoner TV-tittare.

Misbehaviour bygger på den sanna historien om hur dramatiken och mediacirkusen kring 1970-års Miss World kom att bli startsignalen för feminismens andra våg i England. Samtidigt krönas historiens första mörkhyade kvinna till Miss World istället för den förhandstippade Miss Sweden.

SAMTAL EFTER FILMEN

Filmen följs av ett samtal om historien bakom filmen, den första och andra vågens feminism, begreppet intersektionalitet och skönhetsideal.

Datum: 8 mars
Tid: 9:00-11:30
Målgrupp: gymnasiet/Malmö
BOKNING: https://kulturkartan.malmo.se/Events/Details/2147

———————————

I samarbete med Skolbio och Panora/Folkets bio Malmö. Med projektstöd av Malmö stads satsning Öppna Malmö.

Evenemanget är avslutat.

Datum

mar 08 2024
Expired!

Tid

9:00 am - 11:30 am

Platser

Biograf Panora
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen