Seminarium: Islamofobi och Klassamhällets rasifiering

SEMINARIUM: OM ISLAMOFOBI OCH KLASSAMHÄLLETS RASIFIERING

Välkomna till två föredrag om islamofobi och rasifiering.

Programmet består av två rapportpresentationer.
Notera att seminariet är i anslutning till filmvisningar före och efter presentationerna. Ni kan själva välja att ta del av filmerna eller endast av seminariet.

När: 18 november, 14:15-15:45
Var: Biograf Panora, salong 2
Fri entré, först till kvarn!

ISLAMOFOBIN I EUROPA
Raising awareness of and countering Islamophobia, or anti-Muslim racism, in Europe | Doc. 15616 | 2022 | Malcom M Jallow

Malcom Momodou Jallow presenterar rapporten om islamofobin i Europa, som han tagit fram i egenskap av rapportör för Europarådets parlamentariska församling (PACE). Rapporten visar den anti-muslimska rasismens utbredning i Europa, dess olika uttryck samt bidragande orsaker till dess framväxt.

Malcolm M Jallow är Europarådets parlamentariska församlingens (PACE) särskilda rapportör för bekämpandet av rasism och intolerans, och ordf. för Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa.

KLASSAMHÄLLETS RASIFIERING I EUROPA
Katalys No. 53 | Klassamhällets rasifiering i arbetslivet | Anders Neergaard

Anders Neergaard presenterar rapporten som synliggör rasifieringen av den svenska klasstrukturen; hur klass interagerar med ojämlikhet grundat på utseende, födelseland, men också kön. Rapporten skissar på konturerna av ett rasifierat arbetsliv i Sverige och mer specifikt en skiktning av den svenska arbetarklassen. Vem utgör arbetarklassen i Sverige idag?

Anders Neergaard är Professor vid Linköpings universitet, där han forskar om makt, ojämlikhet, motstånd och sociala rörelser speciellt kopplat till diskriminering, rasifiering och rasism.

När: LÖR 18 nov, 14:15-15:45
Var: Panora Salong 2
Fri entré, först till kvarn!
———————————————————
Före seminariet (13:00-14:00) visas BURKA SONGS 2.0.
https://arfarf.se/events/burka-songs-2-0/
Efter seminariet visas THE FLAG (16:00-17:45)
https://arfarf.se/events/the-flag-le-repli-arf-30-ar/
Båda filmerna är med fri entré, först till kvarn.
————————————
Tillgänglighet: Hiss för rullstolar och barnvagnar finns. Det finns tre rullstolsplatser i den aktuella salongen (s 2). Vill du reservera rullstolsplats, mejla oss på malmo@arfarf.se
Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda teckentolkning.
—————————————–
Arrangeras av ARF i samarbete med Folkets Bio Malmö/Panora, ABF Malmö, Arrangeras av ARF i samarbete med Folkets Bio Malmö/Panora, ABF Malmö, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa (AFR) och Malmös Antirasistiska förening, (MARF).

Evenemanget är avslutat.

Datum

nov 18 2023
Expired!

Tid

2:15 pm - 3:45 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Arrangör

Antirasistiska filmdagar

Lämna en kommentar

Till toppen