The Long Goodbye + samtal

THE LONG GOODBYE
Regi: Aneil Karia | SB 2020 | 13 min | Spelfilm | OBS! Engelskt tal

Vi vidare den Oscarprisade kortfilmen THE LONG GOODBYE, skriven av och med RIZ AHMED i huvudrollen. Samtal efter filmen med Ali Esbati.

Filmhandling: Riz and his family are in the middle of a typical family day in their house, whilst a far-right march plays out on the TV in the background, which eventually arrives at their front door, leading to a devastating outcome

Samtal efter filmen:

MAN KAN FLY EN GALNING MEN INTE GÖMMA SIG FÖR ETT SAMHÄLLE: 10 ÅR EFTER UTÖYA

Ali Esbati är en av överlevarna från terrorattacken i Norge den 22 juli 2011. 69 människor mördades på ungdomslägret på Utöya, och ytterligare åtta människor dödades av explosionen i regeringskvarteren i Oslo. I boken beskriver han de fruktansvärda upplevelserna men ger även en bakgrund till attacken och den bakomliggande högerextrema ideologi som lever vidare idag. Ali Esbati väver samman händelserna på Utøya med reflektioner över tiden vi lever i, tio år senare.
Eleverna får chansen att höra Ali Esbati berätta om sina erfarenheter och reflektioner, men också att ställa frågor och samtala med honom.

Ali Esbati är riksdagsledamot för vänsterpartiet och skribent. Hans bok Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utöya släpptes 2021.

Datum: 4 april
Tid: 14:00-15:00
Plats: Biograf Panora
Målgrupp: Åk 9 och uppåt
Gratis
Bokning: https://simplesignup.se/event/190656-besoek-av-ali-esbati

———————————————————————–
I samarbete med Panora/Folkets bio Malmö och med stöd av Malmö stad. Eventet är en del av vårt Öppna Malmö projekt – Att tala om rasism

Evenemanget är avslutat.

Datum

apr 04 2022
Expired!

Tid

2:00 pm - 3:00 pm

Platser

Biograf Panora
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen